Wat is GELUK???

Wat maakt jou gelukkig en waar staat Geluk voor jou voor?

Ieder mens kent het woord GELUK. Maar wat is dat nu eigenlijk?
Als ik bij wikipedia kijk dan krijg je de volgende beschrijving:

Geluk (of gelukkig zijn kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert.

Hierbij kunnen er diverse positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid. Gelukkig zijn is het tegengestelde van ongelukkig zijn, wat bestaat uit een gevoel van ontevredenheid, en vaak samengaat met depressie, overspannenheid, woede of verdriet. Onderzoek duidt er op dat geluk voor ongeveer de helft erfelijk bepaald is. De rest van de verschillen wordt veroorzaakt door invloeden uit de omgeving.

Voor mij klopt die beschrijving aardig alhoewel ik mij wat afvraag over die erfelijkheid.
Ik denk als je behept bent met een ongeluksgen van één van je ouders dat je nog altijd een heel gelukkig mens kunt zijn. Misschien zal dat dan ooit niet je eerste basisinstelling van het leven zijn geweest. So what. Iedereen kan gelukkig zijn. In mijn ogen is er geen excuus! Vanuit mijn verleden ken ik zelf ook een periode in mijn leven waar ik absoluut ongelukkig was. Gelukkig is dat al weer heel lang geleden.

Al met al, als ik bij mijzelf kijk dan is het een soort gevoel van in de flow zijn.
Dat je mee kunt stromen met alles en dat je je ook dankbaar voelt en met je leven.
Uiteraard is dat voor iedereen weer anders. Ik ben dus zo nieuwsgierig naar jou.

Wat maakt jou nu gelukkig en waar staat Geluk voor jou voor?

Klik op de titel en kijk naar wat geluk voor een ander is of plaats jouw reactie hieronder in het reactieblok en inspireer zo ook een ander.

Verder om jouw geluk te bevorderen zie je hier twee korte video’s ter bevordering van jouw geluk!

 

De motivatie inspiratie video.

Op jouw geluk

Mahatma

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

spiritueel ontwaken innerlijk kind helen innerlijke vrijheid sedona methode verdriet loslaten emoties verwerken verbinding maken met jezelf geluk vinden in jezelf geluk aantrekken coaching twente coach enschede verdriet verwerken

Show Buttons
Hide Buttons